Bilstöd

Under åren har stiftelsens bilar utlånats och körkortsbidrag beviljats. Totalt har 25 personer haft glädje av detta. Idag beviljar stiftelsen endast körkortsbidrag. Så här säger tre personer om vårt bilstöd:

”Till att börja med känner jag, vilket jag tror att de flesta i min situation skulle göra, att tillgång till bil skapar en frihet och ett oberoende som är ovärderligt. En känsla av oberoende som är viktigare än någonsin då man blir fysiskt begränsad mitt i livet. Bilbruket ger mig möjlighet att i stor utsträckning fortsätta att leva det spontana och rörliga liv som är mitt liv, oavsett antal ben. Jag kan numera inte tänka mig ett liv utan bil”
– Therese

”Vad som varit desto mer besvärligt och som jagat mig om natten är att det vanliga livet mer eller mindre försvann. Sådant som var självklart innan blev nu uppenbara problem som jag själv inte kunde påverka. Ekonomin rasade och frågorna om vad som händer sen kom. Måste vi sälja? Hur kommer barnen till dagis? Vem lagar läckan på taket? Hur skall min sambo hålla ihop? När kan jag komma tillbaka och hjälpa till, kunna se framåt och vågar jag det?”
– Martin

”Det tog någon vecka att vänja sig vid vänster gas och automatväxel men sedan var man i stora stan och körde för glatta livet igen. En otrolig frihetskänsla med tanke på att jag hade fått mitt högra ben amputerat. Bilen har verkligen betytt mycket för mig, tänk att klara sig själv, ut och åka, hälsa på släkt och vänner, uträtta ärenden själv utan att vara beroende av andra människor. Det höjer verkligen livsgnistan och självförtroendet avsevärt!”
– Ove

Vill du hjälpa oss att hjälpa?

En liten gåva betyder så mycket i det här sammanhanget.

DELA: